Kunder

Våra avtalskunder når oss 24/7.

Företagsstädning

De flesta företagen i nejden väljer oss som en naturlig samarbetspartner i renhållningsfrågor.

Vi planerar professionella helhetslösningar för våra kunder:

 • Städdimensionering (hur ofta, vad städas och med vilka metoder).
 • Bytesmattor samt andra mattlösningar för att förhindra smuts att komma in i lokalerna.
 • Sanitetstillbehör och -automater som är professionella och alltid i bästa skick.
 • Kartläggning av behovet samt genomförandet av storstädningar och skyddande av golvytor så att de hålls i nyskick.
 • Vi har ett eget utvecklat kvalitetssystem som är praktiskt utformat på medarbetarnivå för att garantera städkvaliteten i praktiken.

Vad är PCS?

Vision

PCS:s vision har från början varit att bli det bästa företaget i sin bransch i Kust-Österbotten. Den ursprungliga visionen har blivit verklighet, men utvecklingen fortsätter. Allt flera företag, bland dem också framgångsrika exportföretag, anlitar PCS. Framgången är en följd av att PCS säljer de mest kvalitativa och prisvärda städtjänsterna.

För att behålla den uppnådda positionen satsar vi kontinuerligt på att utveckla våra tjänster enligt våra kunders behov och önskemål. Förutsättningen för en god kundservice är PCS:s medarbetares kunnande och engagemang. Kontinuerlig utbildning, personlig handledning och trivsel i arbetet är nyckeln till personalens förmåga att leva upp till våra kunders förväntningar.

Visionen lever: PCS skall vara det kvalitetsledande lokalvårdsföretaget i Kust-Österbotten som både tar hand om sina kunder och medarbetare.

 

Historia

Professional Cleaning Service PCS grundades 1.9.2000 av Pia-Hannele Kivinen för att betjäna företag som kräver och uppskattar en ren och trivsam arbetsmiljö. ”Vi skall vara bäst på allt vi gör” var redan från början företagets inriktning.

År 2003 började nya medarbetare anställas, eftersom efterfrågan på företagets tjänster hela tiden ökade. Simon Kivinen kom med i verksamheten år 2005 och företagsformen ändrades till öppet bolag. Medarbetarskaran växte och samma år anställdes den första arbetsledaren, Suvi Joutsen och redan följande år utnämndes en andra arbetsledare, Charlotte Jungell. År 2008 ändrades bolagsformen till aktiebolag. För att få snabbare maskinservice och förbättra logistiken skapades år 2009 tjänsten ”teknisk support” och följande år tjänsten ”instruktör” för kontinuerlig utbildning och handledning av personalen.

År 2010 steg omsättningen till över en miljon euro. Ett par år senare fick företaget kontor och logistikcenter i nya utrymmen vid Korsmosståget i Jakobstad. Ett nytt ”insats-team”, som exklusivt utför golvunderhåll, fönstertvätt, storstädning och byggslutstädning, skapades år 2013. Följande år tog företagets grundare, Pia-Hannele Kivinen, examen som städtekniker och år 2015 utökas företagets lagerkapacitet med 500 m³ och nya hemsidor lanseras.

År 2016 passerar PCS omsättning två miljoner euro. Året därefter inviger vi våra lokaler i Karleby, och vår interna information till medarbetarna digitaliseras.

 1. PCS grundades av Pia-Hannele Kivinen den 1.9 år 2000.
 2. Vi slår fast företagets inriktning: ”Vi skall vara bäst på allt vi gör”.
 3. Efterfrågan på våra tjänster ökar och vi börjar anställa medarbetare.
 4. Blev vi öppet bolag och Simon Kivinen kom med i verksamheten, samtidigt utnämns Suvi Joutsen till arbetsledare.
 5. Charlotte Jungell utnämns till arbetsledare.
 6. Logon och hemsidorna förnyas.
 7. Blev vi aktiebolag.
 8. Tjänsten ”teknisk support” skapas för att vi skall få snabbare maskinservice och förbättra vår logistik.
 9. Tjänsten ”instruktör” skapas för att vi skall kunna skola våra medarbetare fortgående.
 10. Omsättningen passerar en miljon euro.
 11. Nya egna utrymmen på Korsmosståget som logistikcenter och kontor där medarbetare träffas och skolas.
 12. Vi grundar ett nytt ”insats-team” som exklusivt utför periodiskt golvunderhåll, fönstertvätt, storstädning och byggslutstädning.
 13. Pia-Hannele Kivinen tar examen som städtekniker.
 14. Vi utvidgar vår lagerkapacitet med 500 m³ och nya hemsidor lanseras.
 15. Omsättningen passerar två miljoner euro.
 16. Vi öppnar kontor i Karleby och digitaliserar den interna informationen för våra medarbetare.