PCS – Professionell städning för företag

PCS – vi gör rent hus.

Rent på rätt sätt.

Flexibla lösningar – fläckfritt resultat.

Varje kund är unik – varje projekt är speciellt.

Du jobbar – vi städar.

En städad arbetsplats är en säker arbetsplats.

Städat med rent samvete.

Din smuts – vår passion.

Världen är en smutsig plats.

PCS – när du vill vara riktigt säker.

Så här rent har du aldrig sett ditt arbetsrum!

Vi gör det du gillar minst.

PCS – alltid rent resultat.

Professionell städtjänst i Österbotten.

När du vill ha riktigt rent – välj PCS.

Flexibla lösningar med toppresultat.

We have people everywhere.

PCS säljer professionell städning för företag. Vår vision är att vara det kvalitetsledande lokalvårdsföretaget i Kust-Österbotten som både tar hand om kunder och medarbetare.

Aktuellt

Vårt tema under året har varit att optimera vår verksamhet för att bli ännu mera konkurrenskraftiga och samtidigt miljövänligare. Vårt långsiktiga uppdrag att förse Österbottens företag med flexibla, högkvalitativa och prisvärda städtjänster står fast.

Vi har hittills halverat vår bränsleförbrukning genom att gradvis elektrifiera våra fordon och installera ett laddnätverk. Vi har investerat i värmelösningar som ger lägre energiförbrukning och vi har sänkt tvättemperaturen för våra städdukar från 90 till 60 grader, vilket inte bara sparar el utan också minskar slitaget på dukar.

Vidare har vi fasat ut soppåsar gjorda av ny plastråvara till förmån för återvunnet material. Numer använder vi renat vatten med höjt pH-värde, vilket minskar behovet av tvättmedel i kontorsstädningen. Vi återanvänder dessutom våra kemikalieförpackningar. Genom att hålla högre lagernivåer av material och planera våra rutter bättre har vi även kunnat minska våra transporter till ett minimum.

PCS inleder verksamhet vid Kokkola Industrial Park – KIP från januari 2021. “Vi är både tacksamma och stolta över att Kokkolas storindustri har valt att satsa på PCS kvalitativa tjänster” säger VD Pia Kivinen. Från och med nu kan vi erbjuda samtliga aktörer på området tillgång till våra tjänster.

PCS går med som årsmedlemmar i Project Liv för att hjälpa utsatta barn i Österbotten. Vi beundrar engagemanget och vill stöda detta viktiga ändamål. It’s cool to care!

På grund av den fortsättningsvis starka efterfrågan på våra tjänster så förstärker och omorganiserar vi vår organisation. Detta för att ännu bättre kunna betjäna våra kunder när vi växer och fortsättningsvis ge våra kunder service på ”PCS-nivå”. Därför har vi från och med november 2020 utnämnt Maria Friberg till försäljningschef.

PCS firar 20-års jubileum den 1.9.2020. Allt sedan starten har vår fokus legat på att höja städbranschens image genom att ta väl hand om våra medarbetare samt erbjuda våra kunder service och kvalitet i världsklass. Under de 20 år som gått har vi varje år vuxit över 10 procent, vi har alltid återinvesterat vår vinst i företagets tillväxt och har på så sätt kunnat stärka vårt koncept. Vi vill ödmjukt tacka våra kunder och medarbetare som har trott på och stöttat våra idéer om hur professionell städning för företag skall genomföras

PCS inleder samarbete med Kannuksen Keskuspesula. Vår målsättning är att komplettera vårt serviceutbud genom att leverera en helhetstjänst med bytesmattor och tvätt av arbetskläder till våra kunder. Mervärde uppstår när man kan få allt på en faktura, en kontaktperson samt flexibilitet och kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Tag kontakt så kommer vi ut och gör en avgiftsfri kartläggning och offert.

På grund av den fortsättningsvis starka efterfrågan på våra tjänster så förstärker och omorganiserar vi vår organisation. Detta för att ännu bättre kunna betjäna våra kunder när vi växer och fortsättningsvis ge våra kunder service på ”PCS-nivå”. Därför har vi från och med maj 2019 genomfört följande utnämningar:

  • Charlotte Jungell blir operativ chef med ansvar för vår kvalitet, våra kundrelationer och vår verksamhetsutveckling.
  • Suvi Joutsen blir HR-chef med ansvar för vår personaladministration, personalplanering samt rekrytering.
  • Maria Friberg blir arbetsledare med ansvar för försäljning och genomförande av insatsstädning, såsom golvvård, fönstertvätt och byggslutstädningar.
  • Nina Hallbäck blir arbetsledare med ansvar för vår löpande underhållstädning samt daglig koordinering av våra instruktörer och medarbetare.

Vår plan är att vi skall kunna gå från dagens 115 medarbetare till över 150 medarbetare. Detta skall ske utan ökade övriga kostnader och fortsättningsvis skall vi erbjuda den höga kvalitet på våra tjänster som PCS är känt för.

Välgörenhetsprojektet samlar in pengar till svårt sjuka barn och deras familjer i Finland genom att olika lag årligen cyklar till Paris. Internationellt har Team Rynkeby – God Morgon samlat in 46 miljoner euro. Sedan Finland kom med i projektet 2014 har man samlat in drygt 2,2 miljoner euro till olika finländska föreningar och fonder som stöder syftet. Vi beundrar engagemanget och vill också stöda detta viktiga ändamål.

För att bättre betjäna våra befintliga samt nya kunder i norr, öppnar vi nu en verksamhetspunkt i Karleby. Tack vare etableringen kan vi vara ännu närmare våra kunder och medarbetare för att på så sätt stärka vårt kvalitetskoncept. Från och med nu kommer vi att erbjuda företag i Karleby, som önskar högsta kvalitet på städningen, ett alternativ som inte går att motstå.

Vi ökar kapaciteten i arbetsledningen med nya instruktörer när vår personal växer. Instruktörernas främsta uppgift är att hela tiden säkra den kvalitet på arbetet som PCS är kända för. Genom att investera i kvalitet samt skolningskapacitet säkerställer vi att PCS kan fortsätta med en kontrollerad tillväxt vartefter efterfrågan ökar.

PCS tar ledningen inom branschen genom att flytta all intern information för våra medarbetare till vår egen app. På så sätt kan vi minska våra utskrifter med över 20.000 sidor i året och ta vår information och kommunikation till realtid. Detta medför att vi fortsättningsvis även kan leverera en kostnadseffektiv service till våra kunder.

Saknar ert företag en leverantör av bytesmattor? PCS erbjuder lokal service och flexibilitet. Tag kontakt så kommer vi ut och gör en avgiftsfri kartläggning och offert. En bra mattlösning med textilmattor hindrar smutsen från att komma in i lokalen och hjälper därmed till att hålla städkostnaderna lägre.

PCS följer sina kunder i vått och torrt; vårt mål är alltid livslånga kundförhållanden som baserar sig på en djupare förståelse för kundens behov. Bara för att man en gång anpassat tjänsten individuellt åt en kund så betyder det inte att tjänsten för all framtid passar kunden. Oberoende av konjunktur kan vi alltid ge våra kunder en lösning som både speglar kundens behov och budget. Inga utmaningar är för stora för att vi inte skall kunna komma med ett förslag som ger mest för pengarna.